Radioaktyvios pamokos „Nepatogūs klausimai ekspertams” su MRU

 


Balandį Baltupių radijo eteryje startavo bendras Vilniaus Baltupių progimnazijos ir Mykolo Romerio universiteto (MRU) Žmogaus ir visuomenės studijų fakulteto Edukologijos ir socialinio darbo instituto Socialinės pedagogikos ir teisės pagrindų programos studentų projektas - profesinio ugdymo karjerai pamokos aštuntokams „Nepatogūs klausimai ekspertams". Per mėnesį mokiniai susipažino su trijų skirtingų profesijų atstovais.

Policininkas, kompiuterių žaidimų kūrėjas bei psichologė atsakinėjo į visus, net ir pačius keisčiausius ar nepatogiausius klausimus bei atvirai papasakojo apie savo profesinius iššūkius. Visi galėjo užduoti nepatogių klausimų ekspertui, tiek elektroniniu paštu baltupiuradijas@gmail.com, tiek tiesioginės radijo laidos metu. Jų sulaukta beveik pusantro šimto. Ketvirtadieniais, susirinkę priesalėje prie Baltupių radijo studijos, aštuntokai stebėjo pokalbių transliacijas, patys uždavė klausimus ekspertams. Įdomiausius klausimus uždavusiesiems skirti MRU prizai bei organizuojama išskirtinė ekskursija į minėtų profesijų specialistus ruošiančią aukštąją mokyklą.

Pirmojoje pamokoje dalyvavo kriminalinės policijos tyrėjas Vilandas Riškus ir beveik šimtas visų keturių Vilniaus Baltupių progimnazijos aštuntų klasių moksleivių, mokytojai ir MRU studenčių komanda.  Be aktualių klausimų karšto interviu metu skambėjo ir asmeniški bei susimąstyti verčiantys klausimai, kaip antai - „Koks jūsų mėgstamiausias dinozauras?"


Antrojoje laidoje daugybės nepatogių, linnksmų ir profesionalių klausimų sulaukė Žaidimų kūrimo ekspertas Marius Kalinauskas. Garso montažas - Otilija, vaizdo - Dovydas:



Komentarai