Baltupių radijas nuotoliniam mokymuisi (papildyta apie atostogas)

BR komanda keliauja į nuotolinį darbą.

Neregėtą sąmyšį sukėlęs Korona virusas keičia Baltupių radijo programą. Sostinėje paskelbus apie ugdymo įstaigų uždarymą dėl pandeminės grėsmės, Baltupių progimnazija organizuos nuotolinį mokymąsi ir tam pasitelkia radijo bangas. Iškart po paankstintų Šv. Velykų atostogų, numatoma nuo kovo 27-osios - kasdien, įprastu laiku - nuo 9:30 iki 13 valandos, 97,9 MHz dažniu Vilniuje ir Internetu per Baltupių radiją girdėsite daugiau mokymo turinio, skirto visų progimnazijų moksleiviams.

Įprastines laidas pakeis nuotoliniai pokalbiai su Baltupių radijo būrelio nariais, kurie prisijungs Internetu. Kalbėsimės ne tik apie tai, kaip jie nuobodžiauja namie ir ką mato pro langą, bet ir apie mokymąsi: kiek laiko kasdien skiria mokymuisi? Kokias užduotis atliekate? Kur randate informacijos? Kokius šiuolaikiškų mokymosi būdų atrandate? Galėsime pasikalbėti, kaip tarpusavyje bendrauja klasiokai, kokias šiuolaikines komunikavimo priemones naudoja?

Kadangi tokios apimties nuotolinio mokymosi procesas Baltupių progimnazijoje organizuojamas pirmą kartą, į jį įtrauktas visas pedagogų kolektyvas: kiekvienam kolegai kyla nauji iššūkiai, kaip nuotoliniu būdu pateikti mokymosi turinį, suformuluoti pakankamai užduočių ir pratybų kiekį, užtikrinti proceso nenutrūkstamumą bei reguliarumą, suteikti grįžtamąjį ryšį bei vertinimą, pasinaudojant šiuolaikinėmis platformomis.

Baltupių radijo eteris skiriamas mokytojams ir mokiniams nuotoliniu būdu dalintis žiniomis, spręsti užduotis ir nestabdyti ugdymo proceso, o ieškoti naujų, įdomių ir įtraukiančių būdų mokytis.Naujausi metodai, patirtis ir praktika kaupsis BR archyve ir bus medžiaga tobulinant nuotolinį mokymą progimnazijos klasių mokiniams.

Komentarai

Rašyti komentarą