Lietuvos pankų tėvas pamokė vaikus

Baltupių radijo laidų vedėjo Domanto svečias - Lietuvos pankų tėvas Nėrius Pečiūra-Atsuktuvas - prie vėliavų pirmajame progimnazijos aukšte.

Dainų autorius ir atlikėjas, legendinės grupės "Už Tėvynę" įkūrėjas, jaunimo lyderis ir Lietuvos pankų tėvas - Nėrius Pečiūra - Atsuktuvas, viešėdamas Baltupių radijo studijoje, priminė klausytojams apie laisvės bei kūrybos svarbą gyvenime ir savo pavyzdžiu pabrėžė skaitymo naudą vaikams.

Neatrodo keista, kad N. Pečiūrą - Atsuktuvą į radijo laidą pasikvietė ketvirtokas Domantas - pašnekovas džiaugiasi, kad jo muzikos klauso ir šių laikų mokiniai. Pokalbio vedėjui tai buvo tarsi svajonės išsipildymas - paklausinėti garbingo svečio prisiminimų bei pamokymų. Interviu gavosi ne tik apie muziką, punk judėjimą, bet ir apie vaikystę bei jaunystę - kelią savarankiškos asmenybės link.

"Yra tokie dalykai, kaip kūrybos laisvė ir kūrybos džiaugsmas. Pats kūrybiškumas - jis tiesiog suteikia jėgų gyventi! Yra smagu gyventi kūrybiškai: sukurti kažką naujo, kažką įdomaus", - kalbėjo Baltupių radijui Nėrius Pečiūra. Jis įkvėpė klausytojus siekti aukštumų, pasakodamas, jog vaikystėje perskaitęs visas knygas iš mokyklos bibliotekos, o ligi šiol žinomą muzikinę grupę UTV įkūręs dar net nemokėdamas groti.

Svečias pasakojo, kad punk judėjimas Lietuvoje ne tik save išreiškė per muziką, bet ir priešinosi sovietinei santvarkai. Prisiminęs Varveklį, ir 1991-ųjų sausį, Atsuktuvas pabrėžė vaikams, kad žmonės tuomet aukojosi dėl Lietuvos laisvės.

Komentarai