Baltupiečiai pasveikino savo vadą

Atsargos vyr. ltn. V. Kuprevičius pasakojo apie jaunojo kario būrelį. BR nuotr.

Baltupių progimnazijos jaunojo kario būrelio "Baltupių griausmai" vadovas - atsargos vyresnysis leitenantas Vidmantas Kuprevičius sulaukė šiltų sveikinimų savo šešiasdešimtmečio proga. Sausio 19-tąją savo vadą pasveikino jaunieji kariai, kolegos mokytojai ir administracija - jam dovanojo gėlių bei gražių linkėjimų. Po iškilmių Baltupių radijas pasikvietė Vidmantą Kuprevičių į studiją pokalbiui laidoje "Dienos interviu".

Savo sukaktį V. Kuprevičius pasitiko kaip paprastą darbo dieną progimnazijoje, vadovaujant reguliariam jaunojo kario būrelio užsiėmimui. Tądien pliaupė lietus, todėl jauniems kariams buvo numatyta veikla jaukiose progimnazijos patalpose. Patogiai įsitaisę antrojo aukšto priesalėje ant spalvingų minkštų baldų, pasiėmę popieriaus ląpų, flomasteriais juose rašė savo vardą paraidžiui, pagal NATO fonetinę abėcėlę: "Alfa, Bravo, Charlie..." - intriguojančiai paslaptingai skambėjo pirmosios jos raidės.

"Jaunojo kario būrelyje vaikams patinka pasijusti kariu - atiduoti pagarbą, atsistoti į rikiuotę ir pajausti draugo petį", - atsakydamas į Domanto klausimą sakė V. Kuprevičius. Vadas pasakojo, kad jo būrys mokosi ne tik drausmės bei kariškų dalykų, bet ir geriau susipažįsta su Lietuvos istorija, mokosi mylėti bei branginti savo šalį, artimuosius ir šeimą.

Tačiau dar gerokai prieš sulaukdamas sveikinimų iš baltupiečių, V. Kuprevičius per savo gimtadienį oficialiai išėjo į kariuomenės atsargą. "Kario kelias, greičiausiai, pasirinko mane..." Kalbėjo atsargos karininkas, prisimindamas, 1991 metus ir tragiškų sausio įvykių išvakares, kai būdamas lietuvių kalbos mokytojas, jis įstojo savanoriu į Aukščiausiosios Tarybos išorės gynėjų būrį.


Komentarai