Naujas sezonas iš atnaujintos Baltupių radijo studijos

Nauja Baltupių radijo studija 2021 pandemijos metais

Antraisiais pandemijos metais Baltupių radijas džiugina savo klausytojus tiesioginėmis laidomis iš atnaujintos studijos. Mokantis kontaktiniu būdu bei laikantis visų saugumo reikalavimų, Baltupių progimnazijos mokiniai pertraukų metu kviečia klausytis naujienų iš mokyklos gyvenimo, o nauja technika ne tik pagerino transliavimo kokybę bet ir įkvėpia mokinius stengtis labiau.

Nupirktas ir pagaliau pristatytas bei pajungtas naujas mikšerinis pultas Soundcraf, keturių lizdų ausinių šakotuvas, trys naujos AKG ausinės - viena DJ`jui, kitos dvi - pašnekovams, kaip ir du nauji kondensatoriniai AKG mikrofonai ant tvirtų, bet paslenkamų stovų - nuo seno Baltupių radijo mokiniams pažįstami bei laiko išbandyti prietaisai.

Nauja technika lėmė pokyčius ir Baltupių radijo studijos interjere. Perstumdžius stalus, eterio operatorius atsisuko veidu į stiklinę pertvarą, už kurios įgarsinta priesalė, skirta aktyviam mokinių poilsiui pertraukų metu. Studijos svečiams atsirado daugiau erdvės ir daugiau patogumo - vos įėjus pro duris, čia pat ant nedidelių balansinių kėdučių - vietos mažiausiai dviems svečiams.

Jei pokyčius gyvenime galime nulemti pakeisdami išvaizdą, tai tas ir atsitiko Baltupių radijo rudeninėje programoje. Įprastose iki karantino buvusiose laidose startavo visą mokyklą apimanti rubrika, kurioje prisistato kiekvienos Baltupių progimnazijos klasės atstovai, pristatantys šiais mokslo metais išsikeltus tikslus savo klasėje. Tokie pavyzdžiai ne tik įkvepia kitus mokinius ir stiprina bendruomeniškumą, bet ir įpareigoja jų siekti, kartu lavina iškalbą, nuoseklų minčių dėstymą, padeda planavime bei organizavime, kitais kasdienio gyvenimo ar mokymosi momentais. Be to, sugrįžta Baltupių progimnazijos bibliotekininkės Boženos susitikimai su klausytojais, kuriuose pristatomos naujos knygos, leidiniai, elektroninės mokymosi priemonės - taip vaikai skatinami skaityti.

Su viltimi, kad karantinas nesustabdys kontaktinio mokymosi, Baltupių radijas numato kuo efektyviau išnaudoti naujas technines bei kūrybines galimybes - skambėti profesionaliau ir papuošti savo programą naujomis temomis bei pašnekovais.

Likite įsijungę ir nelikite abejingi!






Komentarai