Architektas Marius Kanevičius: Baltupių progimnazijai pasisekė!

Projektuotojų komandos "Projektas - aikštelė" architektas Marius Kanevičius.

Naują Baltupių progimnazijos interjerą projektavusios komandos "Projektas - aikštelė" architektas Marius Kanevičius didžiuojasi įgyvendintu ambicingu sumanymu bei rezultatais ir sako, kad mokyklai pasisekė. Tai jis pastebėjo kalbėdamas "Dienos interviu" per "Baltupių radiją".

Įgyvendinant ES finansuojamą projektą „Bendrojo ugdymo mokyklų (progimnazijų ir pagrindinių mokyklų) modernizavimas: šiuolaikinių mokymosi erdvių kūrimas“ Baltupių progimnazijoje buvo pakeistas interjeras valgykloje, sporto bei Aktų salėse, modernizuotas muzikos kabinetas ir Baltupių radijo studiją. Be to, atsivėrė daugiau erdvių sportui, įdomesniam mokymuisi bei turiningam poilsiui.

Atsakydamas į Domanto klausimą, kodėl taip ilgai užtruko remontas, svečias papasakojo apie ilgą ir kruopštų planavimo laikotarpį, kai buvo išgryninta ir įsiklausyta į mokyklos bendruomenės nuomonę bei lūkesčius. Projektuojant Baltupių progimnazijos erdves, pasak M. Kanevičiaus, orientuotasi ne tik į funkcionalumą bei patogumą, bet ir į demokratišką atmosferą, atvirumą ir bendravimą. Čia pasitelkti principai yra būdingi ir kitoms šiuolaikinėms mokykloms, kuriose yra aiškiai suformuotos viešosios - bendruomeninės erdvės.

Architektas M. Kanevičius "Baltupių radijo" klausytojams taip pat papasakojo apie savo profesiją, darbo ypatumus bei kūrybos kelius.




Komentarai