Sezono uždarymas BR BBQ 2019


Birželio pradžioje, dar neprasidėjus vasaros atostogoms, Baltupių radijas nusprendė apibendrinti 2018 - 2019 mokslo metus. Ta proga tradiciškai buvo surengta iškyla - piknikas gamtoje, drauge su Jaunųjų karių būreliu. BR BBQ 2019 iškilmes pagerbė buvę Baltupių radijo vadovai bei alumniai.

Kaip įprasta mokslo metų pabaigoje, drauge su Jaunaisiais šauliais, Baltupių radijo kolektyvas išsiruošė iškylauti. Po instruktažo Baltupių radijuje ir rikiuotės progimnazijos kieme visi tradiciškai patraukėme Jamonto parko link. Kaip ir kasmet ten kuriame kepsnines, ant žarijų čirškiname dešreles ir zefyriukus, dalinamės sausainiais bei kitokiais skanėstais. Ypatingai gardu buvo ragauti Barboros iškeptą uogų pyragą, kuris tapo tarsi Baltupių radijo šventiniu tortu.

Baltupių radijas - iš kartos į kartą:
Barbora, Jovita ir Goda greitai surado bendrą kalbą.
Šiųmečio susitikimo akcentas - pasidalinimas patirtimi ir bendrystė. Jau užaugusi Baltupių radijo karta savo pavyzdžiu įkvepia jaunuosius kolegas. Mus aplankiusios Barbora ir Eglė pasakojo apie tai, koks radijas buvo prieš penkeris metus, vadovas Dominykas prisiminė ankstesnių metų iššūkius, pasiekimus bei nuotykius, o visi kartu džiaugėsi ir žavėjosi nauja studija bei jaunųjų baltupiečių veržlumu, kūrybingumu ir entuziazmu, linkėdami plačių kelių bei šviesių perspektyvų tobulėti.

Radijo draugai - jaunieji kariai - tradiciškai demonstravo savo įgūdžius, kaip darniai elgtis gamtoje: pamokino, kaip užkurti ugnį ir sutvarkyti laužavietę bei aplinką, parodė, kaip iš parankinių priemonių pasistatyti palapinę, pagaminti neštuvus, jei kartais prireiktų gelbėti susižeidusį draugą. Kartu prisiminėme radijo ištakas Lietuvoje, kurios siekia beveik šimtą metų ir glaudžiai susiję su atsikuriančia Lietuvos kariuomene, kai pirmoji radijo stotis civiliams buvo perduota kariškių. Visi dar kartą aiškiau suvokėme strateginę radijo reikšmę bei atsakomybę informuojant žmones apie svarbiausius dalykus. Jauniesiems kolegoms buvo vertinga priminti, kaip Atgimimo laikais radijas buvo pagrindiniu žinių šaltiniu nepriklausomybės siekiantiems Lietuvos žmonėms.

Visi pasidžiaugėme, kad dabar mokyklos radijas yra unikalus ne tik savo istorija, bet ir puiki priemonė mokymąsi paversti įdomiu bei įtraukiančiu užsiėmimu, juk rengdami radijo laidas išmokstame daugybės dalykų: ne tik sklandžiai dėstyti savo mintis ir aiškiai kalbėti, bet ir surasti bei apdoroti aktualią informciją, vaikų balsais kalbėti apie moksleivių gyvenimo aktualijas.

Didžiuodamiesi būdami Baltupių radijuje, vieni kitiems palinkėjome smagių atostogų ir pažadėjome rudenį vėl sugrįžti į eterį su naujomis jėgomis bei planais!

Baltupiečiai draugiškai jaučiasi ne tik mokyklos suole, bet ir gamtoje.



Komentarai