Saugaus eismo akcija "Būk matomas" Baltupių progimnazijoje


Saugaus eismo akcija "Būk matomas" šiais metais sulaukė didžiulio mokyklų dėmesio, o Baltupių progimnazijos mokesleiviai labai noriai klijavosi atšvaitus ant savo viršutinių drabužių. Tokį unikalų projektą "Baltupių radijo" klausytojams išsamiai pristatė akcijos "Būk matomas" iniciatorė, daugiavaikių šeimų asociacijos "Mes" vadovė Jurgita Pocienė. Su ja kalbėjosi Luka ir Roberta.

Didžiulis, sunkus termopresas, kuris ant striukių prilipdo gerai šviesą atspindinčią medžiagą buvo atgabentas į Baltupių progimnaziją. Visiems buvo smalsu, kaip jis veikia, ar tvirtai prilimpa prie drabužio atšvaitas ir ar nesudegs striukė. Striukės tikrai nenukentės, o atšvaitai prilips tvirtai ir nereikės kasdien galvoti, ar jį prisisegei, išeidamas į lauką tamsiu paros metu, taip ramino nepatikliuosius akcijos organizatoriai.

Pasak šešių vaikų mamos Jurgitos Pocienės, idėja patikimai apsaugoti vaikus kilo iš to, kad ligi šiol niekas Lietuvoje to nedarė. "Taip, policija, Susisiekimo ministerija kasmet dalina atšvaitus, bet tai dar nereiškia, kad tuos atšvaitus visi ir prisisega. Mes pirmieji ant vaikų drabužių atšvaitus užklijuojame ir taip padarome vaikus matomais, o be to ir papuošiame drabužį. Vaikai džiaugiasi ir giriasi vienas kitam, puikuojasi, kurio atšvaitas gražesnis", - pasakojo Baltupių radijui Jurgita Pocienė.

Ne pirmus metus saugaus eismo akciją vykdanti daugiavaikių šeimų asociacija "Mes" šiemet lankėsi ne tik mokyklose bet ir darželiuose. Asociacijos vadovė J. Pocienė tiki, kad kiekvienoje šalyje saugumu gatvėse privalo rūpintis vietos bendruomenės ir organizacijos bei planuoja, jog akcija "Būk matomas" vyks ir ateityje.

Jūsų dėmesiui - pokalbio Baltupių radijuje akcijos išvakarėse su Jurgita Pociene įrašas:





Komentarai