Balsių progimnazijos moksleiviai domėjosi Baltupių radiju


Balsių progimnazijos radistų grupė Baltupių radijuje. BR nuotr.

Praėjusį antradienį Baltupių radijo eteryje nuskambėjo kaimynystėje esančios Balsių progimnazijos moksleivių ir jų mokytojos balsai bei mintys apie jų mokykloje kuriamo radijo perspektyvas, būrelio veiklą išnaudojant mokymuisi ir sklaidai.

Septynių moksleivių delegacija, lydima Balsių progimnazijos teatro mokytojos ir studijos "Ei!" vadovės Audronės lankėsi Baltupių progimnazijoje. Svečiai domėjosi Baltupių radijo veikla, nes patys imasi iniciatyvos savo progimnazijoje įkurti mokinių radiją.

Kalbėdami tiesioginiame eteryje, jaunieji kolegos svarstė, kad jų kuriamos laidos pasakotų apie mokyklos gyvenimą, mokytojų ir mokinių santykius, padėtų geriau išmokti pamokas:

"Per radiją galima mokytis lietuvių ir užsienio kalbų, istorijos, geografijos, fizikos, botanikos, net gi - matematikos", - vardijo būsimų laidų temas Balsių progimnazijos moksleiviai. Visi susirinkusieji tvirtai tikėjo, kad mokyklai ir rajonui reikalingas toks radijas, kuriame būtų aptariami moksleivių rūpesčiai.

Pasak mokytojos Audronės, mokyklos radijo idėja Balsių progimnazijoje kilo šiemet. Netruko susiburti vyresnių klasių moksleivių grupė, kurie kartą per savaitę susirenka aktų salės scenoje. Balsiečiai guodėsi, kad kol kas neturi patalpų savo mokykloje, kur galėtų įsikurti radijo studija.

Visą valandą praleido jaunieji kolegos Baltupių radijuje besikalbėdami, klausinėdami ir užsirašinėdami patarimus. Baltupių radijo komandai buvo didelė garbė papasakoti svečiams iš Balsių progimnazijos apie daugiau nei dešimtmetį veikiančią moksleivių radijo stotį, savo programas transliuojančią FM radijo bangomis. Atvykusiuosius pasveikino Baltupių progimnazijos direktoriaus pavaduotoja Gražina Židonienė.

Likę patenkinti pirmąja pažintimi, vaikai ir mokytojai sutarė bendradarbiauti ateityje - padėti Balsių progimnazijos moksleiviams išmokti kurti savo radijo laidas, įtraukti juos į Baltupių radijo laidų kūrimą, dalintis patirtimi, apsilankant svečiuose ir propaguojant mokyklinio radijo naudingumą ugdymui bei mokymui.



Komentarai